botoks_uygulaması

 

Botoks uygulaması ile cildinizi hakettiği dinamik ve taze görünüme kavuşturabilirsiniz. Yüzde aşırı mimik aktivitesine bağlı kırışıklıklar özellikle göz çevresinde, kaşlarımızın arasında ve alında ortaya çıkar ve botoks uygulamaları ile tedavi edilebilirler.

Botoks enjeksiyonları ilk defa 1970 yılında şaşılık tedavisinde uygulanmış, 1990’lı yıllarla birlikte estetik cerrahide de kullanılmaya başlanmıştır. Kullanıldığı ilk yıllardan bu yana hızlı kolay uygulanabilirliği, tedavideki etkinliği, yüksek hasta memnuniyeti ve sonuçlarının tahmin edilebilir olması nedeniyle hızla popüler olmuştur.

Botoks nedir?

Botoks ilacının özü, Clostridium Botulinum adı verilen ve besin zehirlenmelerine yol açabilen bir bakteriden elde edilen bir toksindir. Bu toksin daha sonra zararsızlaştırılarak bir ilaç haline getirilmiştir.

Botoks nasıl etki eder?

Botoks uygulandığı bölgedeki kasların sinirler tarafından uyarılmasını engelleyerek geçici bir felce neden olur. Uygulandığı alanın 1-2 cm çevresindeki bölgede kaslar çalışamaz, çalışamayan kaslarda mimik aktiviteleri sırasında üzerindeki ciltte çekintiler yaparak kırışıklıklar oluşturamaz.

Botoks uygulaması nasıl yapılır?

Botoks uygun şekilde sulandırıldıktan sonra göz çevresinde, kaşların arasında, burun kökünde, alında özel olarak seçilmiş belli bölgelerde uygun dozlar kullanılarak enjeksiyonlar yapılır.

Botoks nerelere uygulanır?

Botox yüzde en çok göz kenarlarına, kaşların arasına ve alına uygulanır. Bunun dışında ağız çevresi ve boyun, dekolte uygulamaları da yapılabilir.

Botoks uygulaması nerede yapılır?

Uygulama oldukça basit ve hızlıdır. Botoks uygulaması mutlaka muayenehane şartlarında ve doktor tarafından yapılmalıdır.

Botoks uygulaması ne kadar sürer?

Botoks uygulaması bir kaç dakikalık bir işlemdir.

Botoks uygulaması ağrılı bir işlem midir?

Botoks yaparken kullandığımız iğneler can yakmamak için tasarlanmış oldukça ince uçlu ve küçük iğnelerdir. Bu iğneler insülin hastalarının kullandığı iğnelerdendir. Böyle bir iğne ile çok az ağrı hissedersiniz. Ancak uygulama öncesinde bölgeye süreceğimiz bir krem ağrıyı hissetmemenizi sağlar.

Botoksun etkisi ne kadar sürede ortaya çıkar ve bu etki ne kadar sürer?

Botoks uygulaması sonrasında, etki 7-10 gün içinde ortaya çıkar ve 4-6 ay süreyle devam eder. Bazı uygulamalarda bu etki bir yıla kadar çıkabilir. Tekrarlayan uygulamalarda etki süresi daha da uzar.

Botoks kırışıklıkları yok eder mi?

Eğer kırışıklıklar yüzeyelse botoks bu kırışıklıları yok eder. Ancak kırışıklıklar derinse bu kırışıklıkları yok etmek için botoks ile birlikte dolgu uygulaması yapmak gerekli olur. Eğer botoks kullanmaya kırışıklıklar derinleşmeden başlarsanız kırışıklıkların yerleşmesini geciktirebilir.

Botoks uygulanan kişilerde yüz ifadesi kaybolur mu?

Uygulama alındaki kasları felç ettiğinden alın hareketleri yumuşayacaktır. Ancak yüz ifadesinin kaybolacağını söylemek yanlış olur. Botoks uygulamasının ardından yüzünüzdeki mimikler yumuşamış ve daha rahatlamış bir görünüm sağlanır.

Botoks uygulamasının ardından yeni görüntüm nasıl olacak?

Botoks uygulamaları her ne kadar kalıcı olmasa da yaşlanmanın oluşturduğu biyolojik saati geri almak için oldukça etkili bir tedavi metodu olarak estetik cerrahide yerini almıştır. Botoks uygulaması sonrası hastaların cildi daha genç ve taze bir görünüme kavuşur. Uygulamanın ardından pek çok hastanın kendini algılaması olumlu yönde değişir ve bunun getirdiği kişisel güven hastaların günlük hayatına olumlu olarak yansır.

Botoks yaptırdıktan sonra nelere dikkat etmeliyim?

Botoks uygulaması yaptırdıktan sonra bir-iki saat başınızı aşağı sarkıtmamalısınız. Botoksun yapıldığı bölgelere kan akışını artıracak pozisyonlardan kaçınmamalısınız.

Botoks uygulaması zararlı mıdır?

Hayır. Estetik amaçlı kullanılan dozlarda botoksun herhangi bir zararlı etkisi yoktur. Sadece lokal olarak etki eder ve vücuttaki dolaşıma geçmez. Uzun dönemde de herhangi bir zararlı etkisi görülmez.

Botoks uygulanmasının uygun olmadığı hastalar var mıdır?

Kas hastalıkları olan, hamile olan hastalar dışında uygun beklentileri olan her hastaya rahatlıkla uygulanabilmektedir.

Botoks aynı zamanda bir dolgu maddesi midir?

Hayır botoks dolgu amacıyla kullanılmaz.

Botoks başka hangi alanlarda ve hastalıklarda kullanılıyor?

Botoks uygulaması bundan neredeyse 40 sene önce keşfedildiğinde şaşılık tedavisinde kullanılmıştır. Günümüzde aşırı faaliyet gösteren ter bezlerini durdurması nedeniyle terleme tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca migren hastalığında atakların tetiklenmesini azaltmak amacıyla kullanılır. Botoksun migren ataklarının sıklığını ve şiddetini belirgin şekilde azalttığı gösterilmiştir.

Botoksun yan etkisi var mıdır?

Botoks uygulamasının ardından enjeksiyona başlı morluklar ve ilk bir-iki gün baş ağrısı oluşabilir. Ayrıca nadir de olsa uygulama hatası nedeniyle göz kapağında düşüklüğe neden olabilir. Bu durum botoksun etkisi geçtikçe geri döner.

Botoks uygulaması sonrası şeytani bakışlara mı neden olacak?

Botoks eğer kötü uygulanırsa istenmeyen bir ifadeye neden olabilir. Burun köküne az, kaşların köşelerine çok uygulanırsa bahsedildiği gibi şeytansı bakışlara neden olabilir. Ancak deneyimli hekimlerin elinde böyle bir durum ile karşılaşma olasılığı çok düşüktür.

Botoksun yılan zehiri olduğu söyleniyor. Doğru mu?

Hayır. Botoksun yılan zehiri ile bir ilgisi yoktur. Botoks daha önce de bahsettiğimiz gibi bir bakteriden elde edilen bir maddedir. Tıpta pek çok hastalığın tedavisinde bakterilerden elde edilen ancak zararsızlaştırılmış hale getirilen maddeler kullanılır.

 

contact us

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN